Katto­jen huolto ja pesu

Remontit ammatti­taitoisesti

Kattojen huolto ja pesu, terassin pesu, laiturin pesu tai terassin öljyäminen

Säännöllinen katon huolto ja pesu, laiturin pesu ja terassin pesu on edullinen suoja ja antaa pinnalle pidemmän elinkaaren. Suomen sääolosuhteet ovat hyvin vaikeat ja pinnoille kertyy, roskaa ja epäpuhtauksia, joka tulee pestä säännöllisesti. Mikäli pesu ei enää riitä niin katon maalaus on ratkaisu ongelmaan. Terassin öljyäminen tai laiturin pesu ovat välttämättömiä tehdä säännöllisesti.

Sammalta ja muuta kasvustoa katolla? Tuplaa kattosi käyttöikä

Hyvää kattoa ei kannata vaihtaa. Katon käyttöikään voidaan vaikuttaa, kun katto huolletaan oikeilla toimenpiteillä ja ajoissa. Joskus kattoremontti on ylimitoitettu operaatio. Toisinaan jopa katon pesu tai pinnoitus on ylimitoitettu huoltotoimi, esimerkiksi silloin, jos katolla on ainoastaan sammalongelmaa, mutta katon pinta on muuten hyvässä kunnossa. Tällöin riittäisi pelkkä sammalentorjuntakäsittely.
Tiilikaton puhdistus ja torjuntakäsittely – ilman painepesua – edullinen ja turvallinen vaihtoehto
On tärkeää, että katto puhdistetaan oikeilla toimenpiteillä vahingoittamatta tiilikaton pintaa, jos pinnoitukselle ei vielä ole tarvetta. Uusissa tiilissä on usein tiiltä suojaava pinnoiteaine, jota ei ole syytä vahingoittaa esimerkiksi painepesurilla.
Huoltotoimenpiteitä ei kannata ylimitoittaa.

Tiilikaton huolto, pesu ja myös tarvittaessa pinnoitus

Puhdistamme katon esikäsittelyssä mekaanisesti tiili tiileltä – vahingoittamatta kattoa. Kun katto on silmämääräisesti puhdas, ruiskutan katolle ammattikäyttöön tarkoitetun sammalentorjunta-aineen. Torjunta-aine imeytyy katolle ja tuhoaa kaiken kasvuston, mikä esikäsittelyssä ei vielä lähtenyt pois. Kun levä, jäkälä ja sammalen juuri kuolee, se huuhtoutuu ennen pitkää sateiden ja lumien mukana katolta pois. Tästä annamme myös kirjallisen kahden vuoden takuun.

Lopputulos: Toimenpiteen myötä katon väri kirkastuu ja tiilen kuluminen hidastuu. Puhdistus ja torjuntakäsittely ovat yleensä paras vaihtoehto 5–20 vuotta vanhoille tiilikatoille. Huollon yhteydessä tyhjennän räystäskourut ja vaihdan rikkinäiset kattotiilet ehjiin. Suoritan myös loppusiivouksen!
Joskus kuitenkin tiilen pinta on kulunut jo niin paljon, että pelkkä tiilikaton pesu tai puhdistus ei riitä. Pesun lisäksi tiilikaton pinnoitus lykkää kattoremonttia mukavasti tuonnemmaksi.
Käsittelyn vaikutus pitenee, kun katolta käydään poistamassa irtoroskat vuosittain. Voit kysyä myös edullista vuosihuoltosopimustamme.

Huopakaton puhdistus käsittely ja pinnoitus

Huopakaton pinta on melko karhea, joten sammal tarttuu siihen kohtuullisen tehokkaasti. Ei kannata antaa sammalen tai muunkaan kasvuston kasvaa huopakatolle, koska pahimmillaan se pääsee tunkeutumaan huopapalojen väleihin ja katon tiiviys kärsii. Huopakatoille käyvät vastaavat huoltotoimenpiteet kuin tiilikatoillekin.

On tärkeää, että huopakatto puhdistetaan oikeilla toimenpiteillä vahingoittamatta huopakaton pintaa. Huopapaloissa on bitumia ja kiviainesta. Niitä ei ole syytä vahingoittaa esimerkiksi painepesurilla. Puhdistan katon esikäsittelyssä mekaanisesti pala palalta – vahingoittamatta sitä.
Kun katto on silmämääräisesti puhdas, ruiskutan katolle sammalentorjunta-aineen. Torjunta-aine imeytyy katolle ja tuhoaa kaiken kasvuston, mikä esikäsittelyssä ei vielä lähtenyt pois. Kun levä, jäkälä ja sammalen juuri kuolee, se huuhtoutuu ennen pitkää sateen ja lumen mukana pois katolta. Tästä annamme myös kahden vuoden kirjallisen takuun!
Käsittelyn jälkeen menee vuosia ennen kuin uusi sammal pääsee pureutumaan huopakatolle. Käsittelyn vaikutus pitenee, kun katolta käydään poistamassa irtoroskat vuosittain. Voit kysyä meiltä edullista vuosihuoltosopimusta.
Jos huopakaton pinta on todella kulunut, katolle voidaan toteuttaa pesu ja värillinen pinnoitus.

Kattojen pesu Mökinhoito

Asiantuntijamme kokemuksella ja laadukkailla aineilla katon huolto ja pesu, terassin tai laiturin hoito kannattaa antaa Mökinhoidon hoidettavaksi.

Pyydä tarjous katon huollosta, pesusta tai laiturin pesusta, hoidamme myös terassit kuntoon.

Mökinhoito.fi auttaa sinua. Teemme työt Kemiönsaarella, Salon, Raaseporin ja Jämsän alueilla.

Olemme Mökinhoito.fi ja teemme sen mitä lupaamme.